Last news in Fakti

12 Януари, 2007 00:00 396 0

Представиха проекта на “Адзур дел Мар” в Дубай

  • арабски-
  • които
При голям интерес в Дубай беше представен проектът на ваканционно селище "Адзур дел Мар". То ще бъде построено на част от нос Калиакра на северното черноморско крайбрежие. Районът в момента привлича големи инвестиции. Пред завършване са голф игрища и модерни ваканционни комплекси, в които са вложени стотици милиони евро.

На представянето в хотел "Джумейра" присъстваха българският консул в Дубай Милен Керемедчиев, директорът на фирмата-изпълнител на проекта от българска страна Иван Станчев, главният архитект на Каварна Юлиян Илиев, проектантът арх. Минчо Ненчев, арабски бизнесмени. Представянето на уникалния за България комплекс в арабски стил беше организирано от българо-британското дружество "Балгериън дриймс".

Комплексът "Адзур дел Мар" ("Синьо от морето") се предвижда да бъде завършен за около 3 години. Ще бъдат изградени нискоетажни сгради (между 3 и 4 етажа), в които ще има общо около 1100 апартамента. Ще бъде изградена необходимата инфраструктура за нормалното функциониране на селището ¬ пътища, канализация и др. Предвижда се сградите да бъдат в арабски стил, ще има хеликоптерна площадка, асансьори, които ще се спускат от селището до морския бряг. Водни канали ще свързват отделните части на комплекса. Предвидени са и много други атракции и удобства за бъдещите гости.

Според брокери жилищата във ваканционните имоти имат най-големи шансове за поскъпване през следващите няколко години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА