Last news in Fakti

15 Януари, 2007 00:00 630 0

Испанската "Риофиса" планира трети проект в София

  • застроена-
  • център-
  • търговски-
  • компания-
  • млн евро-
  • застроена площ-
  • търговски център-
  • разгъната застроена площ
Испанската компания "Риофиса" (Riofisa) официално обяви намеренията си да инвестира 72 млн. евро в трети проект в България, съобщи агенция "Блумбърг". Бъдещият комплекс от търговски център с офисни и жилищни площи ще се намира в София, като общата му разгъната застроена площ е 54 хил. кв.м. Планирано е строителството да започне през 2008 г.

С него планираните инвестиции на базираната в Мадрид компания, които тя публично обяви, че ще направи в нашата страна, възлизат вече на над 620 млн. евро. Първият проект на испанците е в столицата за 335 млн. евро, а вторият обявен е в Пловдив за 215 млн. евро.

Проектът в града на тепетата е за развлекателно-търговски център с разгъната застроена площ 90 хил. кв.м, от които 70 хил. ще се дават под наем. Компанията очаква само от отдаване на търговските площи да получава годишен доход 20 млн. евро. Освен търговски център проектът включва хотел, офиси и жилищна зона. Последните три части ще се разгънат върху 140 хил. кв.м застроена площ. Строителството му е планирано да започне през тази година, като първият етап трябва да приключи до 2009 г.

В София испанците обявиха намеренията си да постят мегакомплекс зад Централна гара с 210 хил. кв.м застроена площ, като обещаха да вложат 335 млн. евро в изграждането му. Централно място в него заема бъдещ мол, който ще се простира на площ 80 хил. квадрата. Той ще включва хипермаркет, няколко заведения за хранене, мултиплекс и боулинг зала. Испанската компания планира да построи и висока сграда от 90 м, в която ще има офиси и хотел, както и 4 хил. паркоместа. За парцела 200 дка "Риофиса" е платила 40 млн. евро според публикация в испанския борсов информационен сайт "Ла болса". По план комплексът трябва да е готов до 2010 г., но засега не са започнали строителни дейности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА