Last news in Fakti

19 Февруари, 2007 00:00 674 0

Взривиха комините на фалирал завод

  • белослав
Сирени известиха рухването на фалиралия бивш стъкларски завод "Белопал" край Белослав. В 10,45 ч беше взривен първият от четирите комина на старото предприятие. Той беше гръмнат с 6 кг амонит, заложени в 75 дупки в основата му. Пускането на две последователни сирени беше част от мерките за безопасност при взривните действия. Районът около Белослав беше отцепен, а движението спряно.

Рухването на комините е част от поетапното събаряне на бившата стъкларска фабрика, за да се разчисти пътят за строителството на най-модерната у нас индустриална зона. В нея ще бъдат вложени над 60 млн. евро, припомни кметът на Белослав Емил Дичев. Инвеститор е адвокат Тодор Батков, който купи терена от 237 дка на фалиралото предприятие от Агенцията за държавни вземания. Новото строителство започва през октомври, докогато трябва да бъде изградена цялата инфраструктура. Тогава ще бъдат вдигнати модерен бизнес, промишлен и логистичен център, както и два завода. Индустриалната зона ще дава работа на 2000 души. Тя граничи с пристанище Варна-запад, с фериботния комплекс, третокласен път и има собствена жп линия. В късния следобед вчера беше взривен и вторият 55-метров комин.Извън завода ще остане само един комин, който да напомня за миналото, но и да бъде оформен като символ и рекламен пилон на новата модерна индустрия в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА