2 Април, 2007 00:00 580 0

Бърза печалба в България? Забравете!

  • имоти-
  • около-
  • българия-
  • могат-
  • паунда-
  • все още
България предизвиква противоречиви чувства в инвеститорите. Те се разкъсват между все още сравнително евтините имоти в този нов пазар и опасенията, че няма да могат да ги продадат с печалба. Строителни предприемачи и търговци на недвижими имоти все още тръбят, че в България ще бъде следващият бум на имотите - в страната все още могат да се купят апартаменти на морето или в ски курорти само за 35 000 паунда. Те твърдят също, че цените са нараснали три пъти за последните три години. Това, което брокерите не казват, е, че цените са изкуствено завишени от строителните предприемачи и поскъпването не се дължи на повишено търсене. Ако обаче искате да направите бързи пари в България - забравете. Покупките крият рискове и предупреждението на специалистите е "Бъдете внимателни". Най-популярни сред инвеститорите са Черноморското крайбрежие и зимните курорти - Банско и Пампорово, като последният е особено привлекателен.

Българската столица София също привлича инвеститори най-малкото с възможността за целогодишно отдаване под наем, а също и поради навлизането на големите компании, с което нараства търсенето на качествени жилища. Що се отнася до вилните имоти, според специалистите най-добре е да се купуват имоти по Северното Черноморие и на около 20 километра от брега. Курортите Слънчев бряг и Златни пясъци са презастроени, което затруднява даването на имоти под наем. Голямото предимство на България е, че все още предлага доста евтини имоти. Все още може да се купи хубава къща на брега за около 70 000 паунда, а за 50 000 може да се сдобиете с къща с голям двор на около 30 километра от крайбрежието. Стари селски къщи могат да се намерят за около 20 000, но обикновено имат нужда от ремонт. В някои отдалечени райони може да се купи къща със земя и само за около 2000 паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА