Last news in Fakti

20 Юни, 2007 00:00 722 0

Румънци вдигат мебелен хипермаркет

  • мобексперт-
  • мебели-
  • център
Румънската мебелна компания Мобексперт инвестира 6 млн. EUR в мебелен хипермаркет в столичния жк Люлин, съобщиха от компанията. Търговският център е разположен на бул. Царица Йоана в близост до магазините на BILLA и Технополис. Очаква се той да бъде открит през септември.

Етап

В момента компанията е приключила около 70% от изграждането на хипермаркета, като предстои оформянето на външния и вътрешния дизайн и доизграждане на подходите към сградата. Според информация в румънския вестник Котидианул това ще е първият хипермаркет за мебели на Мобексперт в чужбина, като до 2011 г. ще бъдат открити още пет хипермаркета в големи градове на Балканите. В Румъния тя има пет мебелни центъра - три в Букурещ и по един в Брашов и Бъняса, както и мрежа магазини в десетки градове.

Присъствие

Марката вече присъства в София с магазини за офис оборудване. Мобексперт притежава десет предприятия за производство на мебели в Румъния и всяка година инвестира по 2 млн. EUR в нови технологии.

Конкуренти

Хипермаркетът на Мобексперт се изгражда в район на София, където вече са представени няколко големи марки, специализирани в търговията с мебели. В близост се намират мебелният център Лабиринт и този на Европаралел в района на Орион на бул. Сливница. Преди година търговски център в Люлин откриха и мебелни салони АИКО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА