Last news in Fakti

19 Септември, 2007 00:00 312 0

“July Morning” ще предлага нов тип апартаменти

  • савов-
  • момента-
  • спалня-
  • morning”-
  • обясни-
  • “july-
  • една спалня-
  • “july morning”
,Манията всеки да строи по морето отмина. Не само, защото вече почти няма свободни площи (най-вече по южното Черноморие), но и поради факта, че собствениците на земи продават имотите си на цена в пъти по-висока в сравнение с преди година-две.На пазара остават само крупните играчи, най-вече чуждестранни. Такъв е случаят и с представянето на най-новия проект, който ще се реализира в Каварна. Британската компания Bulgarian Land Development (BLD) предвижда в рамките на четири етапа да построи ваканционното селище “July Morning” като крайният срок е до 2014-2015 г. То ще се разпростира на терен от 90 декара, като до момента фондът е инвестирал в земя около 5 млн. EUR. Покупката на терен именно тук е предизвикана от факта, че районът има големи перспективи за развитие, свързани с изграждането на редица голф комплекси, обясни Димитър Савов, изпълнителен директор на BLD. Също така брегът в тази част на морето е много удобен за строителство, тъй като почвата не е толкова плодородна.

Първата от четирите фази трябва да бъде завършена до 2010 г., когато се очаква да има построени 23 000 кв.м жилищна площ. Общото РЗП на “July Morning” ще бъде около 80 000 кв.м.
picture:1.jpg,Комплексът ще се състои от къщи и апартаменти, но за момента още не е уточнено тяхното съотношение. Това, което се знае със сигурност е, че ще има 108 студия, 213 апартамента с една спалня и 10 с две спални. Големината им ще бъде между 45 и 70 кв.м. Цената на най-малките имоти-студията ще бъде 45 000 EUR. 58 000 EUR ще трябва да платят, онези, които желаят да притежават апартамент с една спалня.Новото, което ще предложи черноморският комплекс за първи път на българския пазар са т.нар. “дуплекси”. Това са къщи, в които има по два мезонета, обясни Савов. Входът ще е по средата като по външни стълби ще се стига до апартаментите на двете нива. Ако това се приеме добре при “July Morning”, ще го разпространим и в други проекти, обеща изпълнителният директор на BLD.

Архитектурата на предлаганите имоти също ще бъде по-различна от тази на останалите комплекси. „Опитали сме се да търсим по-модерния стил”, обясни Савов. Така например имотите ще бъдат с френски прозорци, за да може в помещенията да влиза повече светлина. Също така ще има и обширни тераси.
picture:2.jpg,От компанията предвиждат най-голям интерес към комплекса да има от страна на руснаци, скандинавци и румънци. „След ипотечната криза във Великобритания, англичаните за момента са се оттеглили, но очаквам следващата година те да се завърнат”, допълни Савов. Това, което е интересно да се отбележи, че досега руснаците търсеха големи апартаменти, но в момента и те като англичаните, предпочитат да купят студио с една спалня. Разликата обаче е, че ако жителите на Острова инвестират в един апартамент, то гражданите на Русия купуват по три-четири имота.

Милена Богданова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА