Last news in Fakti

28 Септември, 2007 00:00 586 0

Equest започва преустройството на бившия хотел Сердика

  • фонда-
  • бизнес-
  • хотел-
  • сградата-
  • млн eur
Еquest Balkan Properties ще превърне сградата на бившия хотел Сердика в бизнес център с търговски помещения и собствен подземен паркинг за 180 автомобила. Това става ясно от съобщение на фонда, изпратено до алтернативния сегмент на Лондонската борса (AIM). Разгънатата площ на проекта е 24 хил. кв. м. Стойността на инвестицията се очаква да достигне 60 млн. EUR, като Equest Balkan Properties ще държи 58% от капитала.

Намерения

Реконструкцията на сградата трябва да започне в началото на следващата година и се очаква да бъде завършена през 2010 г. Очакваната доходност на база вложените разходи за първоначалната инвестиция надхвърлят 11%. В момента се водят преговори с потенциален наемател на 8 хил. кв. м от бъдещите офиси в бизнес комплекса.

Хотел Сердика бе закупен от инвестиционното дружество през януари 2006 г. за приблизително 10 млн. EUR. Тогава идеята е била сградата да се ремонтира основно, след което да работи като 4-звезден хотел под шапката на световна хотелска верига.

Обем

В края на юни портфолиото на фонда възлиза на 301.4 млн. EUR и обхваща 13 обекта - търговски и бизнес сгради, паркинги и складове на територията на балканските страни. Компанията ще раздаде дивидент за шестмесечието в размер на 3.57 евроцента. Акциите на фонда се търгуват на AIM от декември 2005 г., а пазарната капитализация възлиза на 128.8 млн. GBP. Книжата не се търгуваха по време на вчерашната сесия в Лондон, а последната им котировка е от 26 септември и е на нива от 86 GBP.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА