2 Октомври, 2007 00:00 494 0

Московските жилища поскъпнаха заради евтиния долар

  • долара-
  • седмица-
  • жилищата-
  • жилища
,За една седмица – от 24 септември до 1 октомври - средната стойност на квадратен метър на московските жилища нарасна с 0,3%, достигайки 4 086 долара, се казва в седмичното изследване „Индикаторите на пазара на недвижимите имоти”, цитирано от електронното издание Lenta.ru.

Като основна причина за ръста на цените във валута анализаторите посочват падането на курса на американския долар под 25 рубли за долар. Цените в рубли на жилищата за последната седмица са се изменили съвсем малко и, по данни на авторите на обзора, те по-скоро се колебаят, отколкото растат.

Най-много – с половин процент само за седмица, е нараснала стойността на квадратен метър на съвременните монолитни тухлени жилища, достигайки средно 4 581 долара. С 0,4% до 4 021 долара за кв. м са поскъпнали старите пететажни кооперации.

Жилищата в панелните пететажни сгради, на свой ред, са нараснали с 0,2% до 3 683 долара за кв. м. Едва с 0,1% са поскъпнали жилищата в панелните девететажни сгради, стигайки средно 3 758 долара за кв. м. Единствено жилищата в съвременните високи панелни блокове в Москва са поевтинели през изтеклата седмица с 0,1%, до 4 040 долара за кв. м.

Като цяло за месец септември доларовите цени на московските жилища са се повишили с 0,47%, сочи изследването. Според анализаторите вложенията в недвижими имоти в Москва вече почти са престанали да бъдат губещи, тъй като тяхната доходност е само с 0,06% по-ниска от тази на банковите депозити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА