5 Октомври, 2007 00:00 653 0

Ваканционните имоти - с най-висока комисионна

  • имоти-
  • главно-
  • много-
  • българия-
  • ваканционни-
  • ваканционни имоти
,В България, продавачите на ваканционни имоти дават най-висока комисионна, стигаща понякога и до 15 процента. Това съобщи Илиян Николов, управител на българския клон на RE/MAX. Подобно е положението не само у нас, но в други страни от ЕС. За това сега много от посредническите агенции са насочили своето внимание главно към този сегмент от пазара, уточни той.

В условията на пазарната икономика подобни неща са нормални, каза още брокерът. Пазарът на ваканционни имоти в България ще продължава да се развива и цените да растат, макар и с по-бавни темпове. До миналата година купувачи бяха главно англичани и ирландци и пазарът беше сравнително нестабилен, защото зависеше от малко инвеститори. Сега купуват граждани от всички държави на Евросъюза. Вече има повече инвеститори от скандинавските страни, Франция, Австрия и Русия.

Ирландците купуват главно "на зелено". Руснаците и скандинавците предпочитат да видят готов имот. Гърците, които сега проявяват голям интерес към Банско, искат жилището с ключ и да е готово за живеене. Успокояването на пазара ще намали и броят на непрофесионалистите в бранша, добави брокерът.

През следващите няколко години интересът на инвеститорите в български ваканционни имоти ще бъде насочен главно към Северното Черноморие в зоните около голф игрищата, прогнозира шефът на RE/MAX в България. Някои от проектите в тази част на страната са много интересни и то е заради природата наоколо.

Търсенето на недвижими имоти в курортните зони у нас ще продължава да е високо. Във вътрешността на страната също има големи възможности за разработване на нови дестинации. Най-голямо бъдеще имат проектите, свързани със спа туризма и балнеологията. Велинград, Кюстендил, Сандански, Вършец и Хисаря вече са пример в това отношения. От друга страна много минерални измори у нас не се използват въобще, допълни Иванов.

Според шефа на българския RE/MAX апартаментните комплекси от хотелски тип са много удачна инвестиция за курортите у нас, защото са по-гъвкави при обслужването на туристите. Подобни имоти има в най-развитите туристически държави като Швейцария, Италия, Турция, Гърция и Франция, уточни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА