Last news in Fakti

5 Ноември, 2007 00:00 470 0

Търсенето на индустриални площи в цяла Европа е засилено

  • площи-
  • индустриални-
  • индустриални площи
Търсенето на индустриални площи в глобален мащаб остава силно през първите шест месеца на годината.В развиващите са пазари от Централна и Източна Европа има голямо търсене на индустриални площи, смятат от Colliers International. Бързото изграждане на нови складове започва да увеличава и нивото на незаетост, което държи наемите на ниски нива.

В Румъния, където предлагането в момента е по-ограничено и делът на свободните площи клони към 0%, като през 2007 г. се очаква на пазара да бъдат предложени над 430 хил. кв. м индустриални площи. В резултат на това предлагането може за пръв път да надхвърли търсенето.

В Белград съвременните логистични площи са 200 хил. кв. м, като се очакват нови 280 хил. Сръбският пазар се очаква да бъде сред най-бързо развиващите се заради ключовото географско положение на страната и подкрепата на правителството на проекти в тази област. Наемите за първокласни складове са между 5,5 и 6 евро/кв. м, а за по-стари обекти ¬ между 1,5 и 3 евро/кв. м.

Общите разходи за наем на първокачествена голяма индустриална сграда във Варшава сега са 40 евро/кв. м годишно, в Прага ¬ 58 евро, а в Будапеща ¬ 66 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА