Last news in Fakti

8 Ноември, 2007 00:00 458 0

Над 840 км нови пътища с европари

  • хасан-
  • програмата-
  • пътища-
  • рехабилитацията
Вече са избрани изпълнители за рехабилитацията и реконструкцията на 503 км от второкласните и третокласните пътища в 21 области, като половината от тях ще бъдат готови още през следващата година. Това заяви на семинар в Сандански зам.-директорът на Фонд Регионална пътна инфраструктура Хасан Хасан.

Средства

Приблизителната стойност на строителната дейност е 280 млн. лв., като те ще бъдат отпуснати по Оперативна програма Регионално развитие 2007-2013 г. Фондът е бенефициент на средствата за подобряване на достъпа до обекти със социално значение, свързани с образование, туризъм, култура и т.н. Пътните отсечки са с дължина от 4 до 70 км. В Северозападен район предстои рехабилитацията на 68 км, в Северен Централен - 73.6 км, в Североизточен - 81 км, В Югозападен - 53 км, в Южен Централен - 176 км, а в Югозападен - 50 км.

Очаквания

Към момента е възложена подготовката на технически проекти за други близо 340 км. Заедно с първите 503 км те може да покрият пълното финансиране по програмата, което е на обща стойност 501 млн. лв., заяви Хасан Хасан. Според зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова обаче към 2015 г. по програмата може да се реконструират до 1300 км второкласни и третокласни пътища. Има възможност за пренасочване на средства към рехабилитацията на инфраструктурата от други направления на програмата, каза тя. Трафикът на пътници и товари по рахабилитираните пътища ще се увеличи с 27% до 2015 г., а спестеното време за придвижване е оценено на 208 хил. EUR на година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА