Last news in Fakti

14 Декември, 2007 00:00 242 0

До края на декември подписват за “Тракия”

  • бъдат-
  • министърът-
  • съобщи-
  • дадени-
  • михалевски-
  • автомагистрала-
  • млн лева-
  • бъдат дадени
До края на може да бъде подписан договорът за дострояването и концесията на автомагистрала "Тракия". Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. Изпратил съм съответното проекторешение за съгласуване в другите министерства и на следващото заседание на правителството то би могло да бъде одобрено, прогнозира държавният чиновник.

Според строителния министър в договора няма промяна на параметрите на концесията, а само в 1-2 точки към последния вариант на анекса към договора.Измененията са в посока гарантирането на интересите ни за недопускане на държавна помощ. Не си спомням обаче за кои точно точки става въпрос, добави Гагаузов.

Има шанс догодина да започне изграждането на 3 от отсечките на автомагистрала "Тракия" между Карнобат и Нова Загора, от София до Калотина, както и северната дъга на Околовръстното на столицата, съобщи още министърът. 47 млн. лв. от тазгодишния бюджетен излишък се насочват за 210 проекта, изпълнявани пряко от МРРБ, каза зам.-министърът Димчо Михалевски. За водоснабдяване и канализация са инвестирани 44 млн. лв. в 86 обекта. По-важните са - водоснабдяването на Пампорово, Банско, Бяла, Варненско, както и водопроводът, снабдяващ южните квартали на Морската ни столица, корекцията на р. Арда в чертите на гр. Кърджали. 10 млн. лв. са похарчени за 40 обекта свързани с укрепване на свлачищни зони, добави той.

145 млн. лева от бюджетния излишък ще бъдат дадени за текущ ремонт на пътища, съобщи директорът на Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев. С парите ще бъдат изплатени дължими суми за ремонтите на отсечки от пътищата Омуртаг-Търговище, Варна-Добрич, Велинград-Сърница, Пещера-Батак, Опан-Васил Левски и др. като общият брой на пътните отсечки е 190.

20 млн. лева пък ще бъдат дадени за капитално строителство - за участъци на автомагистрала "Марица", мостът на река Янтра при Бяла, два моста над река Марица при Септември и Огняново. 10 млн. лева ще бъдат за проектиране и строителен надзор за участъци от автомагистралите "Марица" и "Струма". За съфинансиране по "Транзитни пътища IV" пък се предвиждат 15 млн. лева.9 млн. лева ще бъдат дадени за създаването на ново ВиК дружесво в Кюстендил, съобщи на пресконференция зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски. Михалевски обясни, че през последните седем години сегашното ВиК дружество в града е в изключително тежко финансово състояние, което създава неудобства за населението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА