Last news in Fakti

8 Януари, 2008 00:00 892 0

Най-добрите и най-лошите щатски градове за живот под наем

  • долара-
  • наеми-
  • година-
  • жилище-
  • наемите-
  • място-
  • охайо-
  • града-
  • месец-
  • незаетост-
  • тази година-
  • спрямо миналата година
Плащането на месечните наеми често оставя усещането за пари, хвърлени на вятъра – те не носят нито възвръщаемост, нито има данъчни облекчения. Животът в жилище под наем обаче има смисъл за тези, които не могат или не искат да купят имот на несигурния щатски пазар, коментира списание Форбс и предлага класация на американските градове с най-високи и най-ниски наеми на жилище.

Американците, които предпочитат да живеят под наем, изглежда стават все повече – миналия месец броят кандидати за ипотечен кредит е паднал до най-ниската си стойност от година. А това е добра новина за наемодателите – особено за тези в Ню Йорк и Сан Франциско. В тези два града наемателите плащат най-високите наеми в страната, като разликата с останалите е значителна.

Тази година очакванията за месечния наем на жилище от среден клас за петте квартала на Ню Йорк е 2922 долара. Това ще бъде ръст от 6,6% спрямо миналата година. Основната причина е ниското ниво на незаетост – 2,8%.В Сан Франциско наемите са по-достъпни – 1904 долара на месец. Тук обаче нивата нарастват по-бързо от всяко друго място – повишението спрямо миналата година се очаква да бъде 7,8 на сто. В топ 10 на градовете с най-високи жилищни наеми попадат още Бостън (1658 долара), Сан Хосе в Калифорния (1612), Лос Анджелис (1452), Сан Диего (1304), Вашингтон (1302), Маями (1080), Филаделфия, (1014) и Чикаго (1010).

Най-евтиният град за наемателите в САЩ е Кълъмбъс, Охайо – там те плащат 626 долара на месец. На второ място сред най-ниските наеми е Индианаполис (634 долара). Пазарът там е и най-евтиният за покупка на жилище, затова наемите са сред най-ниските. Очаква се тази година наемите да отчетат ръст от 2,4 на сто, а нивото на незаетост да остане високо – 8,6%.На трето място е Канзас Сити с месечен наем от 655 долара, на четвърто – Сан Антонио, Тексас (662 долара), а на пето – Синсинати, Охайо (668).Десетте града с най-евтини наеми се допълват от Сейнт Луис, Мисури (679), Клийвланд, Охайо (702), Хюстън (707) и Далас (716) в Тексас и Солт Лейк Сити, Юта (726).

Данните са предоставени от компанията за инвестиции в имоти Marcus & Millichap, базирана в Калифорния. Анализирани са данни за наемите в края на 2007 г. в 40-те най-големи града в САЩ, след което са прогнозирани измененията за тази година на базата на ниво на незаетост, разрешения за ново строителство и пазар на труда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА