Last news in Fakti

20 Януари, 2008 00:00 543 0

Производители вдигат цените на мебелите

  • които-
  • клиентите-
  • дърво-
  • цените
Цените на мебелите ще се повишат от следващия месец, съобщиха пред "Новинар" собственици на магазини за обзавеждане. Те не се ангажираха да кажат какво ще е увеличението. Обясниха обаче, че вече са били предупредени от българските производители, че материалите от дърво и пластмаса поскъпват. В момента много търговци разпродават стоката си на промоция, тъй като се опасяват, че след седмици клиентите ще се откажат да купуват, след като видят новите цени. Намаленията започват от 20% и стигат дори до 50%, а търговците приканват собствениците на нови жилища или тези, които искат да освежат старите, да побързат с покупките. На въпросите на клиентите каква е причината за вдигането на цените, продавачи обясняват за екотакса, която оскъпява производството на продукти от метал и дърво с 60 стотинки до лев на килограм.

Най-драстично ще поскъпне кухненският интериор - маси, столове, дивани и канапета. Гардероби, спални, бюра и всички изделия, за направата на които се използват дърво и метал, също ще увеличат цените си с около 20 на сто. От Министерството на околната среда и водите (МОСВ) се ангажираха да коментират проблема с новата екотакса до седмица.

Посетители на магазини за мебели обаче се усъмниха дали обяснението с таксата не е поредният трик на търговците, които целят да разпродадат бързо застояла стока и след това да изложат нови модели, но на по-високи цени.

Експерти пък коментираха, че ако българските мебели поскъпнат, клиентите ще предпочетат производството на чужди фабрики, най-вече полски, които са с приемлива цена и качество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА