Last news in Fakti

8 Ноември, 2014 12:09 2 041 1

Европа покорява Африка (СНИМКИ)

  • дизайн-
  • ангола-
  • спортна зала

Първата картина, която изниква в съзнанието ни споменавайки Африка, е пустош, дива природа и малко сгради. Това обаче се променя. За архитектите Африка е едно предизвикателство, един свят, който трябва да бъде покорен. Поредната стъпка към това е строителството на спортна зала в Ангола, която ще бъде домакин на Световното първенство по хокей.

За целта в столицата Луанда беше построен Luanda Multisports Pavilion с оригинална светодиотна фасада. Залата е с капацитет 12 000 места. Освен хокей в комплекса могат да се провеждат различни спортни и културни мероприятия. Арената е направена от модулни конструкции, които при необходимост могат лесно да се демонтират. Сградата е построена по всички международни изисквания за безопасност и качество. Тя спокойно може да причислена към енергийноефективните обекти, тъй като е с пасивни системи за охлаждане и ветилация. За да се защитят трибуните от слънце, дъжд и вятър, са изработени специални вертикални фасадни елементи. Това са метални пластини с нанизани на тях перфорирани платна. Те са снабдени с различни цветове светодиотни лампи, които вечерно време привличат погледите на минувачите и правят сградата по-впечатляваща.

Проект архитектурной фирмы Berger Arquitectos.
Вместимость Luanda Multisports Pavilion - 12000 зрителей.
Оригинальная светодиодная подсветка спортивной арены.
Luanda Multisports Pavilion. Спорткомплекс в Уганде.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ани

    0 0 Отговор
    Прекрасно!!! Дано да настъпи и мир на този континент!!!!