Last news in Fakti

25 Юли, 2008 00:00 913 0

Турска фирма строи мол в Пловдив

  • марково-
  • фирма-
  • марково тепе-
  • тепе мол
Турската строителна фирма Интертек е избрана с конкурс за изпълнител на Марково Тепе Мол, съобщиха инвеститорите. Търговско-развлекателният и офисен център ще се издигне в централната част на Пловдив, на хълм Марково тепе. Изпълнителят - фирма Интертек, е основана през 1956 г. в Турция и има дългогодишна практика в изпълнението на различни проекти - университети, хотели, болници и търговско-развлекателни комплекси. Тя е изпълнител и на болница Токуда в София.
Марково Тепе Мол е проект на израелската фирма Мелина и трябва да отвори до края на 2009 г. Едно от предимствата му е близостта до пешеходна зона и наличието на удобен паркинг на четири нива. В момента приключват изкопните работи на 16 м дълбочина, свързани с разбиването на твърда сиенитна скала. Отдаването на комплекса напредва бързо. По данни на компанията, която отдава Марково Тепе Мол - Фортън Интернешънъл, през първите три седмици на маркетинг над 25% от площите в мола вече са наети за супермаркет и търговски обекти.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА