Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 09:21 7 572 6

Община разреши на мястото на бензиностанция да се изгради търговски център

  • пловдив-
  • бензиностанция-
  • търговски център-
  • фирма

Имотът се намира в центъра на Пловдив

Върховният административен съд разреши бензиностанция, разположена в центъра на Пловдив да бъде превърната в търговски център. До решението на магистратите се стигна, след като собственикът на имота – “Ди Ес Пропърти Билд“ успя да осъди на втория инстанция Община Пловдив. Местните власти отказаха да одобрят ПУП –ПРЗ на парцела, който е с площ 367 кв.м и се намира на ъгъла на ул. „Дондуков” и „Тодор Каблешков”.

Планът за застрояване на града издаден на фирмата собственик е ниско застрояване с 3 етажа и височина корниз - до 10 м. Приетите градоустройствени параметри са максимална плътност назастрояване - 60 %; максимална интензивност на застрояване - 2.4 и минимално озеленяване - 50 %. Предвижда се разполагане на зарядна станция за електромобили, обекти за обществено обслужване и търговия към нея на първи етаж и обекти за обществено обслужване на горните етажи.

“Ди Ес Пропърти Билд“ разполага с виза за проектиране, издадена през 2021 г., която позволява на компанията до 10% застрояване на парцела. По този проект се предвижда свободно застрояване на височина от близо 10 метра на площ от 36 кв.м, а отреждането да е за кафе-аператив. Предвижда се алея, а останалата част да бъде оставена така – без застрояване.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    1 0 Отговор
    Това място май на някой кмет беше
  • 2 Съдията Дред

    5 1 Отговор
    Някои хора пак забогатяха. То не че са били бедни и преди, но така се казва

    Коментиран от #3, #6

  • 3 НаПротИв

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Съдията Дред":

    Напротив... други хора пак обедняваха, не може нищо да не прозивеждаме, населението да намалява, но ние да строим търговски площи и нови жилищат. Помнете ми думите - ще наставямае скоро чужденци по тези жилища и чужденци ще пазаруват с тази краткотрайна логика, която следваме сляпо от посолствата...

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.