Last news in Fakti

1 Август, 2008 00:00 520 0

БенчМарк започва втори проект в София

  • площи-
  • сградата-
  • центъра-
  • център-
  • раковски-
  • бизнес-
  • бенчмарк
Строителство на втори бизнес център в София започна дружеството със специална инвестиционна цел БенчМарк фонд имоти. Сградата на ъгъла на ул. Раковски и ул. Рачо Димчев ще включва търговска и административна част и отсега се нарежда сред най-скъпите офис площи в центъра на София.

Проектът

Търговско-административният център ще бъде изграден на ъглов парцел от 450 кв. м, купен от фонда в началото на 2007 г. Проектът е подготвен от ПроАрх и залага на модерна фасада от стомана и стъкло, която контрастира с архитектурата в района. Сградата ще е 7-8 етажна с две подземни нива и разгъната застроена площ около 5000 кв. м. На сутерена, партера и първия етаж ще бъдат разположени търговски площи, а в останалата част - офиси. Всички площи ще се отдават под наем, като вече има писма за намерения за 1000 кв. м от офисите на цена от 30 EUR/кв. м. На този етап това е горната граница на наемите за административните площи между булевардите Патриарх Евтимий и Цар Освободител. Към момента обаче няма данни за подписани договори на тази цена.Стратегията на БенчМарк е да отдаде бизнес центъра на ул. Раковски на един или двама наематели - за търговската и офисната част. Наемните нива за търговските площи са 60 EUR/кв. м.

Финансиране

Средствата за реализацията на проекта вече са осигурени с кредит от 25 млн. EUR от Националната банка на Гърция. Общата инвестиция в бизнес центъра на ул. Раковски се очаква да достигне 5.2 млн. EUR. Изпълнител на изкопните работи е фирма Стройинжект, а на строителството - Лукс инвест. Очаква се то да продължи между 12 и 14 месеца.

В напреднал етап е и изграждането на търговско-административния център на БенчМарк на бул. Цариградско шосе. Строителството там вече е достигнало до 14-ия етаж, а пусковият срок на сградата е септември 2009 г. Към момента в напреднал етап са преговорите за 6000 кв. м офис площи. Средната цена, на която се отдава административната част на сградата, е 14 EUR/кв. м, а търговската - 25 EUR/кв. м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА