Last news in Fakti

2 Октомври, 2008 00:00 345 0

Решението на Сената - осанна или разпни го за пазарите

  • гарантираните банкови депозити
Снощи Сенатът трябваше да гласува нова версия на спасителния план, който може да извади САЩ от най-тежката криза след Голямата депресия.

Планът на стойност 700 млрд. USD за спасяване на финансовата система в САЩ трябваше да се гласува от Сената снощи, след като републиканците и демократите се споразумяха да включат и пакет от данъчни облекчения за бизнеса и средната класа, както и да повишат прага на гарантираните банкови депозити. Така Сенатът ще трябва да съживи проекта, отхвърлен от Камарата на представителите в понеделник. При положение че мине през Сената, днес той ще бъде внесен отново в Камарата на представителите.

Целта е до края на седмицата да бъде подписан от Джордж Буш. Обновеният план предвижда временно повишаване на гарантираните банкови депозити 2.5 пъти до 250 хил. USD, още 2-годишна данъчна отстъпка, която ще позволи на физическите и юридическите лица да спестят около 150 млрд. USD до 2018 г. Планът, който ще позволи на финансовото министерство на САЩ да изкупува проблемни иптечни книжа от банките, е голямата надежда Вашингтон да се справи с кризата на кредитния пазар и да предотврати по-нататъшно забавяне на икономиката на САЩ и Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА