Last news in Fakti

6 Октомври, 2008 00:00 379 0

Падат наемите за офиси и магазини

Наемите за офиси и магазини ще паднат през следващите 2 години. Прогнозата е на консултантската компания "Райфайзен Имоти". При офисите се очаква предлагането да надхвърли значително търсенето в средносрочен план. Същото се отнася и до търговските площи, които ще се увеличат 8 пъти през следващите 2,5 години.

Инвестиционният интерес отвън обаче ще спадне като следствие от глобалната криза. Тя ще се отрази и върху пазара на жилища. Ще се активизира вторичният пазар. Индивидуалните собственици ще започнат да препродават апартаментите, купени с цел инвестиция. Търсенето ще е предимно на прагматични градски апартаменти за собствени нужди. Възможен е растеж само на средните цени на висококачествени обекти в определени райони. Свръхпредлагане има при ваканционните имоти. Близо 80 хил. са готовите жилища в морските и планинските курорти към края на 2007 г. Търсене има обаче за не повече от 65%, което също ще доведе до спад в цените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА