Last news in Fakti

17 Октомври, 2008 00:00 427 0

Инфраструктурата е добра възможност за строителния бизнес

  • бизнес
В случай че има забавяне в строителството на ваканционни селища и други подобни имоти, достоен заместител на този вид бизнес може да стане публичната инфраструктура, която у нас така или иначе се нуждае от сериозни инвестиции и подобрения. Затова евентуален спад при първото няма да се отрази на целия сектор. Това главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян.

Според него обществеността обръща прекалено много внимание на финансовия сектор. В действителност банките са единственият вид бизнес, който се гарантира от държавите, затова е по-важно да се обърне внимание на това как ще реагира реалният бизнес на кризата, коментира още той. Въпреки турбуленциите големите и стабилни банки няма да спрат да кредитират, просто ще станат по-внимателни. Вероятно ще се увеличат и лихвените проценти по кредитите, но това ще е в реални и поносими размери. Финансовите услуги няма да изчезнат, тъй като те са от огромно значение за всяка една икономика, заяви Хампарцумян.

Обхваналата света криза ще се отрази и на България. Тя обаче няма да е със същите размери като катастрофалния колапс от 1997 г., тъй като тогава страната ни просто нямаше реална икономика. Трябва да бъдем благоразумни, хладнокръвни, професионални, за да можем да минимизираме ефектите на кризата, коментира още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА