Last news in Fakti

28 Октомври, 2008 00:00 418 0

Небостъргач стълба правят в Ню Йорк

  • стълба
Американската Slazer Enterprises планира да инвестира 60 млн. долара за строителството на 25-етажна луксозна жилищна сграда във формата на стълба, съобщава Newsru.com. Автор на архитектурния проект е Джейсън Лонг от Office for Metropolitan Architecture (OMA).

Всеки от етажите ще бъде като стъпало от стълба и зданието ще има необичаен диагонален силует, като най-високата част ще се надвесва на 10 м над една от съседните постройки. Височината на оригиналната сграда ще е 108 метра. Тя ще се намира близо до небостъргача One Madison Park.

В сградата стълба ще има 18 луксозни апартамента с площ от 167 до 567 квадрата, като цените им ще варират от 7 до 50 млн. долара. В сградата ще има и 5-звезден ресторант Charlie Trotter. Имотите по високите етажи вече са продадени "на зелено". Част от купувачите са руски олигарси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА