8 Януари, 2009 00:00 509 0

Милионерите в САЩ обедняха с 30 процента

  • година-
  • американските
Активите на американските милионери са се обезценили средно с 30% по време на кризата, показва проучване на Spectrem Group. 17% от тях дори е трябвало да преглътнат свиване на портфолиото си с повече от 40%.

Oт американските домакинства с доходи 1 млн. USD или повече 55% са загрижени, че заради обезценяването на активите им няма да могат да поддържат досегашния си начин на живот. Освен това цели 90% от милионерите в САЩ смятат, че финансовата и икономическа криза ще е продължителна. Средните очаквания са, че трудностите за тях и за страната ще продължат още 22 месеца.

Макар извадката да не е представителна, именно тази група от хора създават работни места и са основният двигател на американската икономика. Загубите са основно от поевтиняването на недвижимите имоти средно с 39% и от инвестициите на борсата. Щатските борсови индекси преживяха една от най-тежките в историята си година. За 2008 г. индексът Dow Jones загуби над една трета от стойността си, докато широкият S&P 500 се прости с приблизително 40%.


На фокус

Имотите, влизащи в категорията луксозни, или струващи над 1 млн. USD, са поевтинели с 30% досега.
Цените на близо една пета от скъпите имоти са се понижили дори с над 40% за година и половина, откакто започна кризата.
Американските акции трябва да поскъпнат с цели 65% тази година само за да се върнат на нивата си от края на 2007 г.
Едва 36% от милионерите в Америка са доволни от финансовите си консултанти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА