Last news in Fakti

15 Януари, 2009 00:00 651 0

Лисабон продава шест замъка

  • хотели-
  • млн евро
Лисабон иска да продаде шест исторически замъка, като задължи инвеститорите да ги възстановят и превърнат в луксозни хотели.

Дворците от 18-и и 19-и век ще бъдат обявени за продажба от следващия месец. Цените им ще варират от 400 хил. до 4 млн. евро, което се очаква да донесе 13 млн. евро на затъналата в дългове столица на страната, направила вече съкращения на разходите си в размер на 250 млн. евро през последните две години. Сред предстоящите да се разпродадат исторически сгради е Паласио Панкас Палха, чиято стартова цена е 4 млн. евро - най-скъпото и най-голямо имение за продан, с частна градина и "романтичен характер".

Според кмета на Лисабон Антонио Коста не става дума само за опазване на историческото наследство на града, но и за разнообразяване на избора от хотели, предлагани на туристите. Превърнати в хотели, те ще предлагат между 15 и 40 стаи за посетители, с което в града ще се предложат нови 250 хотелски стаи.

Много от големите хотелски вериги са проявили интерес към предстоящата разпродажба на замъците, казва Витор Коста, президент на Лисабонската туристическа асоциация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА