23 Януари, 2009 00:00 398 0

Наемите по-ниски от вноските по кредита

  • много-
  • булбанк
В момента банковият свят е светът на депозитите. Така образно се изрази Андреа Казини, главен оперативен директор на УниКредит Булбанк и заместник-председател на Евроклуба към БТПП в презентация пред членовете му. Той обаче предупреди кредитните институции, че конкуренцията при влоговете е много жестока и успех ще има само този, който е лоялен към клиентите си.

Хората, купили апартаменти на кредит, за да печелят от наем, ще имат проблеми с погасяването на заемите си, защото доходността от имотите ще падне още повече, прогнозира още шефът на УниКредит Булбанк.Според него България трябва много да внимава за запазването на паричния съвет, защото в последните два месеца валутните ни резерви са намалели заради слабия приток на капитали. Първи признаци за излизането от кризата можем да очакваме през 2010 г., сочат прогнозите на кредитната институция, а след това още три години ще са необходими, за да бъде достигнат ръстът от 2008 година. За да не останат много хора на улицата, препоръчително е да се намаляват заплатите и да се запази заетостта, препоръчва още Казини.

Икономическият растеж на България ще спадне доста под възможностите на държавата, каза още той. Според банковия шеф свидетели сме на рецесия, но до депресия няма да се стигне. В следващите няколко години Булбанк ще засили подкрепата си към реалната икономика и индустриалния сектор за сметка на финансовите вложения в имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА