4 Февруари, 2009 00:00 1 135 0

Кушлев прибира хотел за 20 млн.

  • кушлев-
  • банско
Комисията "Кушлев" подпука и първия чужденец, удостоен с почетната титла гражданин на Банско - Манфред Дийл. Тя заведе дело в Окръжния съд в Благоевград с рекорден иск за отнемане в полза на държавата на 19 170 771 лв. Делото за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, е срещу германеца, който беше собственик на луксозния хотел "Танне" в Банско.

Хората на Кушлев тръгнали да проверяват чужденеца, след като Софийска градска прокуратура погна през 2007 г. Дийл за финансови, данъчни и осигурителни престъпления. Според запознати в Банско германецът е раздал близо 600 000 евро, подарил е автомобили на местната полиция, подпомагал е школа.

Кушлев е хвърлил око на имането на Дийл от 1983 година насам, за което липсват данни, че е законно придобито. Става въпрос за хотел "Танне", марка "HOTEL TANNE BANSKO", офис в столичния кв. "Лозенец", три коли "Тойота", лек автомобил "КИА", два рейса "Форд", камион "Форд", както и стотици дялове във фирми. От комисията "антимафия" издирват и документи за 64 400 лева, придобити от продажбата на 4 автомобила "Тойота", както и 155 бона от продажбата на магазин-ателие в София. Хрътките на Кушлев проверяват и пет банкови сметки на германеца в родни банки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА