Last news in Fakti

11 Март, 2009 00:00 357 0

Фонд за €7 млн. евро изкупува имоти по Черноморието

  • паунда-
  • цените-
  • 000 паунда-
  • 000 паунда цените
Базираният в Дъблин инвестиционен фонд Appreciating Assets Ltd. изкупува имоти по българското черноморско крайбрежие, като се насочва основно към британци и ирландци, които са купили по време на бума и сега искат да продадат, пише в блога на International Herald Tribune.

Такива фондове се появяват из целия свят, защото се търсят имоти на пазара на „втори домове", който изпадна в затруднено състояние. Инвеститорите виждат в тях относително безопасно убежище в дългосрочен план.

От фонда съобщават, че са привлекли 7 млн. евро. Засега няма недостиг на заинтересувани продавачи. От средата на декември групата е направила 22 сделки, а други 15 изчакват. Обикновено фондът плаща между 60 хил. и 70 хил. евро за „апартамент с добра площ в добър проект в близост до плажа". Стратегията на фонда е да събира приходи от даване под наем на имотите за пет до седем години, като залага на ръста на туризма покрай Черно море - цел, която много собственици може да нямат търпението или ресурса да преследват.

Според британския в. "Индипендънт" България все още привлича купувачи от Острова и Ирландия с ниски цени. Въпреки понижението на паунда спрямо българския лев цените на имотите остават привлекателни за британските купувачи, като апартамент в ски курорти като Банско и Боровец или по Черноморието може да се купи на цена от 30 000 паунда.

Цените на едностайно ново жилище във Френските Алпи започват от 180 000 паунда, а повечето в България стартират от 35 000 паунда, за двустайни по 75 000 паунда. Цените на апартаментите по Черноморието са също такива, обяснява Венета Кърнфорд от Zoldi.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА