Last news in Fakti

1 Април, 2009 00:00 727 0

Billa стана наемател на естонска фирма в София

  • billa
„Арко инвест", българското дъщерно дружество на естонската Arco Vara, е подписало договор за отдаване под наем с търговската верига Billa за един от своите проекти в София. Според споразумението Billa ще наеме 900 кв. м търговска площ на първия етаж в комплекса, който Arco Vara изгражда на бул. „Мадрид".

Сумата по договора за една година е 157 хил. евро без ДДС, уточняват от компанията. Договорът за площите, върху които Billa ще изгради свой хипермаркет, е подписан за период от 30 години.

Вследствие на договора 70% от търговските площи в проекта Boulevard Residence ще бъдат отдадени под наем. Наемната цена на площите варира в зависимост от големината им между 20 и 40 евро на кв. м. Общо 70% от жилищата в комплекса са резервирани или продадени. Средната им цена, която включва довършителни работи и ДДС, е 1350 евро на кв. м. Строителните работи по обекта се очаква да приключат в края на тази година.

Boulevard Residence е с разгъната застроена площ от близо 25 хил. кв. м, като според първоначални очаквания стойността на проекта е около 20 млн. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА