2 Април, 2009 00:00 603 0

Вдигат блокове на мястото на бившите казарми в Дупница

Нов жилищен комплекс ще бъде построен на мястото на бившите казарми в Дупница, съобщи кметът Атанас Янев. Проектът беше предвиден в предизборната програма на дупнишкия кмет. Имотът с площ 260 дка стана общинска собственост, след като беше прехвърлен безвъзмездно от Министерството на отбраната.

Общинското ръководство води преговори с крупен потенциален инвеститор, който да реализира строителството върху терена. От кметството засега не уточняват името на компанията, както и стойността на инвестицията. Общината ще се включи на принципа на публично-частното партньорство чрез съвместно дружество с компанията. Идейният проект за квартала е разработен от община Дупница, а преговорите се очаква да приключат до края на годината. Дотогава ще бъдат съборени и съществуващите стари и рушащи се постройки върху имота.

Освен жилищни сгради на мястото на бившите казарми ще бъдат изградени еднофамилни къщи, уточни Атанас Янев. Комплексът ще разполага със собствена черква и детска градини, а 15 дка са предвидени за търговски обекти. Буферна зона с игрища и зелени площи ще дели квартала от ромската "Гиздова махала".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА