8 Април, 2009 00:00 486 0

Продават евтини ниви за милиони

Земеделието най-изненадващо стана поле за действие на прането на пари. С раздвижването на пазара на земята ловки мошеници използват сделките за покупка на ниви за узаконяване на огромни суми. През нотариусите минават сделки със земеделски терени на цени, многократно надвишаващи действително платените. Така постъпленията от трафик на хора и други престъпни дейности вече са недосегаеми, обясни схемите Георги Петрунов от "РискМонитор".

руг начин е декларирането на огромни обороти от продажба на реколта, без изобщо да съществуват такива. Най-големият пример за това е бизнесът на вече покойния Константин Димитров-Самоковеца и митичните му ниви с картофи, от които построи дворец в Боровец и купи апартаменти в Лондон. Не от вчера рекетът с определени плодове и зеленчуци пък е монопол на мутрите. Те се изкупуват за жълти стотинки, а в документите се записват неколкократно по-високи цени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА