Last news in Fakti

23 Април, 2009 00:00 543 0

Руснаци вдигат курорт за 1,1 млрд. Долара

  • изграждането
Администрацията на Ставрополския край в Русия е подписала предварителен договор с частни фирми за изграждането на нов балнеокурорт в района на Железноводск, съобщава Lenta.ru.

Държавата участва с терен от 3500 дка в подножието на планината Развалка. Планира се да бъдат построени 4-5 отделни комплекса с около 5000 легла. Предвижда се още изграждането на изкуствено езеро с дълбочина 3 м и площ от 100 000 квадрата.

Реализацията на проекта ще започне догодина и ще завърши през 2016 г. Предполага се, че в него ще бъдат инвестирани 1,1 млрд. долара. Основен участник в него е компанията от Санкт Петербург "М-Индустрия". Фирмата бе заета и в реализацията на друг мегапроект в Русия - изграждането на изкуствен остров край Сочи. В началото на месеца бе съобщено, че той се отлага заради липса на средства. От "М-Индустрия" опровергаха информацията и уточниха, че инвеститорът Allied Business Consultants от ОАЕ ще вложи в проекта 150 млрд. рубли (4,3 млрд. долара).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА