Last news in Fakti

13 Май, 2009 00:00 775 0

Депутатът на ГЕРБ в афера с имоти

  • иванов-
  • услуги-
  • мариела-
  • дианабад-
  • долапчиева-
  • депутатът
Депутатът на ГЕРБ Лъчезар Иванов е забъркан в имотна афера, в която е замесена и подопечната на партийния му шеф Бойко Борисов Столична община. Това стана ясно от изказване на съпругата на избраника пред "Монитор".

По думите на Диана Долапчиева, чийто брак е пред развод, Иванов правел услуги, свързани с узаконяване на парцели на територията на София на свой близък приятел, който е сред големите строителни предприемачи в региона. Двамата имали общи бизнес интереси още отпреди съпругът є да попадне в 40-ото НС. Иванов уважил дори кръщенето на внука на бизнесмена миналата година. В замяна на имотните услуги депутатът получавал даром офиси и апартаменти. "Донесе вкъщи планове за строеж в "Дианабад", където трябваше да си изберем апартамент. Една от причините да иска да се разведе толкова бързо беше желанието му имотите да се впишат само на негово име. Усетих и появата на друга жена", обясни Долапчиева. Тя каза, че Иванов споделял с нея, че предприемачът има да му връща много услуги. Подарил му офис в нова административна постройка до тенис кортовете на Студентския град в "Дианабад". "Зданието е издигнато едва ли не върху самите кортове", подчерта майката на Мариела, която заведе иск за домашно насилие срещу баща си. В понеделник се проведе първото заседание от делото, по което шефът на софийската организация на ГЕРБ е обвинен за това, че е пребил щерка си.

Иванов явно е понатрупал доста имоти. Пред съда той декларирал 70 хил. лв. доходи от наеми и консултантски услуги. Както писа вестникът, след като е нагрубил Диана и Мариела, отпрашвайки с джипа си, парламентаристът опитал да мине през краката на близките си. Интересен факт е, че аверът, който му бил доста задължен, се появил като негов защитник в съда. Той редял един след друг сърцераздирателни монолози. Извадил кръст и го размахал, за да покаже колко е праведен. Близкият до Иванов бизнесмен уж бил се озовал случайно пред блока в "Дианабад" и станал очевидец как депутатът изобщо не е проявил агресия срещу близките си. Същевременно повтарял обаче, че случката се състояла на 15 април, а както е известно, става дума за месец по-рано. Освен това признал, че никога не е виждал Мариела. "Лъчезар се държа арогантно, все едно съдът е негов. Тези хора са брутални и в личния, и в професионалния си живот. Представете си какво ще стане, ако дойдат на власт", каза още Долапчиева. Тъй като 1-во РУ не є е предоставило копие от преписката по случая, а обвинението настоява да се запознае с нея, делото е отложено за 11 юни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА