Last news in Fakti

19 Май, 2009 00:00 615 0

Даваме лихвоточки и на братовчеди

  • документи-
  • прехвърлят-
  • обаче
Подвеждаща информация е изнесена на таблото в първия офис на общината. Към необходимите документи за включване в списъка са включени и договори за покупка или строеж на жилище. Тези документи обаче трябва да се представят едва когато собственикът получава своята компенсация, уточниха юристи. Крайният срок за това е 21 ноември 2013 г. Минаващите през "Московска" 41 обаче разбират, че трябва да предоставят тези документи заедно с другите до 21 май тази година. Така те се отказват да подадат документи, като си мислят, че не отговарят на изискванията. Към момента 2 млн. българи все още не са обезщетени за своите влогове.

Лихвоточките да се прехвърлят и на братовчеди. Това е една от промените в Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове, която ще гласуват депутатите утре. Независимата Мария Капон предлага отсрочка до края на годината за записване в окончателния списък за компенсации. В сряда обаче ще бъдат гласувани и още две точки, научи "Стандарт". Едната е прагът за притежавано имущество от собствениците на лихвоточки да се вдигне от 45 000 на 60 000 лв.

Другото изменение в закона е лихвоточките да могат да се прехвърлят на роднини по съребрена линия до трето коляно. Това ще даде възможност влоговете да се прехвърлят на роднини до втори братовчеди включително.

Опашките за включване в последния, осми списък в столицата продължават да се увеличават. Тъй като на "Московска" 41 работното време за това е само във вторник от 10 до 13 часа, притежателите на лихвоточки са принудени да ходят до офиса в "Красна поляна".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА