Last news in Fakti

20 Май, 2009 00:00 516 0

България 8-а в интереса на британците

  • място-
  • имоти
Популярността на българския пазар на имоти сред британските купувачи бавно възвръща позициите си, сочи класация за най-популярните дестинации в света според сайта за имоти Property Abroad. Класацията е изготвена на базата на търсения за имоти на сайта. България бе един от най-атрактивните пазари на имоти за британците през 2006 и 2007 г., но нейната популярност започна да отслабва поради свърхпредлагането в най-известните региони, казват от компанията.

Сега популярността й започва да расте отново, като страната ни се е изкачила до 8-о място като най-популярна дестинация в света за първото тримесечие на годината от 9-о място за същия период миналата година.

Това не е особено голям скок, но за тези, които наблюдават индустрията отблизо, четат и гледат отрицателните новини за България и виждат хилядите британци, които искат да продадат, това е доста приятна изненада, казва Лес Калвърт, директор на Property Abroad. Турция се е изкачила от 8-о до 5-о място през първото тримесечие на годината.

Канада е излязла от топ 10 на пазарите, като е била заместена от Австралия на 10-о място. Най-голям спад е отчел френският пазар, който е паднал до 9-о място тази година от 4-то миналата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА