Last news in Fakti

22 Май, 2009 00:00 372 1

Французин взе голямата награда на „Интерарх 2009”

  • награда-
  • българия-
  • проект
Жак Ружери стана носител на голямата награда на Министерството на културата на завършилото международно триенале „Интерарх 2009", което официално бе закрито в сряда вечерта. Призът е за проекта му за подводен археологически музей в египетския град Александрия. Французинът, който е ветеран от съпротивата, взе доста други призове от проявата, на което бяха раздадени няколко десетки отличия.

Първата награда на Международната академия на архитектурата бе присъдена на италианското студио Nemesis за проект на мултифункционален комплекс в Истанбул. Първа награда на Съюза на архитектите България получи Владимир Михов за проект на жилищна сграда в с. Хераково.

Специалната награда на представителството на ООН и ПРООН в България получи французинът Пиер Туре за проект на лицей в Сен Клеман.

Основна тема на „Интерарх 2009" бяха тенденциите за развитие на архитектурата през новия век. В изложбата конкурс, която бе основното събитие на проявата, участваха над 150 архитекти от 17 страни. С най-много табла - 44, се представи Италия, следвана от България - с 40.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.