Last news in Fakti

26 Май, 2009 00:00 647 0

Общината продала без търг имоти в Студентския град

  • дружества-
  • актове-
  • които-
  • студентски-
  • имоти-
  • временната анкетна комисия
Общински дружества са продали без търг десетки имоти в столичния Студентски град. В периода 1998-2005 г. са били образувани 6 дружества със 100% общински капитал, които са продали на частни лица и търговски дружества общо 55 от апортираните 94 имота.

Това пише в доклада на Временната анкетна комисия за установяване на актове и действия, с които са уредени собствеността и начинът на ползване на имоти в Студентския град в София, който трябва да се гласува от депутатите.

Шестте дружества са "Софийски имоти" ЕАД, "Ирис 2000" ЕАД, "Студентски имоти" ЕООД, "Студентски пазари" ЕАД, "Кампус" ЕООД и "Спортна София 2000" ЕАД. "При направена проверка в службата по вписвания на извършени сделки с тези имоти за периода 2000-2005 г. от данните, съдържащи се в нотариалните актове, не може да се направи категоричен извод дали сделките са извършени при спазване на законите. В тях няма изрично посочени актове, от които да е видно, че са били провеждани търгове", пише в доклада, който е подписан от Диана Хитова, председател на Временната анкетна комисия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА