Last news in Fakti

13 Юли, 2009 00:00 839 0

Монако с най-скъпите крайбрежни жилища в Европа

  • скъпите-
  • квадрат-
  • жилища-
  • монако-
  • които-
  • хил евро-
  • най скъпите
Крайбрежните жилища в Монако се оказаха най-скъпите в Европа. Това показа проучване на компанията MAR Consult, съобщи руската агенция "РИА Новости". Според изследването цената на жилищата в многоетажните сгради клас де лукс в Монако достига до 84,5 хил. евро за кв. м. За сравнение, по данни на MAR Consult, апартаментите в многоетажните луксозни сгради във Франция (Кан, Ница, Биариц) и в Дания (Хелеруп, Копенхаген), които заемат второто и третото място в класацията, са в пъти по-евтини от тези в Монако. Най-високите цени на луксозно жилище по френското крайбрежие достигат до 38,2 хил. евро за кв. м. В Дания за най-скъпите апартаменти може да бъде платено до 13,6 хил. евро за квадрат.

Сред първите пет в класацията на най-скъпите жилища в морските градове на Европа са се наредили и Испания и Русия. Най-скъпите оферти в испанските Марбела, Пуерто Банус и Коста дел Сол обаче не надвишават 13,1 хил. евро на кв. м., а в руския Сочи най-високата цена е около 11,4 хил. евро за кв. м.

В топ десет на европейските държави, които имат най-високи цени на луксозните жилища по крайбрежието, влизат още Финландия (Котка, Хелзинки ­ 11,2 хил. евро за квадрат), Великобритания (Брайтън ­ 10,1 хил. евро за кв. м.), Италия (Тоскана, Лигурия ­ 10 хил. евро за квадрат), Кипър (Лимасол ­ 9,3 хил. евро за квадрат) и Малта (Слима, Св. Джулиан ­ 9,2 хил. евро за кв. м.).

Сред най-евтините луксозни жилища попадат тези в Албания (Дуръс, Саранда) и Румъния (Мамая). В двете държави, които съответно са успели да се наредят на 24-о и 25-о място в листата на най-скъпите имоти, квадратният метър на висококачествено жилище по крайбрежието струва максимум 1,6 хил. евро и 1,4 хил. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА