Last news in Fakti

22 Юли, 2009 00:00 1 123 0

Имоти в Монако паднаха до $ 120 000 на квадратен метър

  • улица-
  • година-
  • гледка-
  • цените-
  • грейс-
  • монако-
  • гледка към
Топимотите в Монако са се сринали за година с 37% - от $ 190 000 на кв. м до $ 120 000 на кв. м. Въпреки това “Принцеса Грейс авеню”в малкото княжество остава най-скъпата улица в света за покупка на жилище. Това показва годишната класация на Wealth bulletin.

Украсеното с палми тузарско авеню в Монако е кръстено на холивудската икона Грейс Кели, омъжила се за принц Рение III. Мястото е любимо на руски милиардери, арабски шейхове и европейски аристократи.

Преди година на “Принцеса Грейс авеню” апартамент с 4 спални и площ 213 кв. м се изтъргувал за 41 млн. долара. Имотът е с гледка към Средиземно море, но не е в най-представителните сгради на княжеството. Агенти в Монако съобщават, че сделките с имоти са намалели с 25% за година, но свръхбогатите руснаци напоследък отново започнали да купуват.

Втората най-скъпа улица в света е само на... 50 километра от първата. Това е “Шомен дьо Сент-Оспис”във френската перла Кап Фера. Къщите там са 15, всички с гледка към морето, и се продават средно за $ 100 000 на кв. м. Сега на пазара има един имот, но цената му е конфиденциална.

Пето авенюв Ню Йорк е безспорно най-прочутата улица в класацията. Тя запазва третото място, но цените на шикозните апартаменти падат с 10% до $ 72 000 на кв. м. През юни 400 квадрата мезонет с гледка към Сентръл парк е продаден за 29 млн. долара. Консултанти споделят, че пазарът страда от липса на предлагане, тъй като собствениците не искат да продават на ниски цени.

Бляскавата “Кенсингтън палас гардънс”в Лондон остава на четвърто място. Цените са паднали с 15-20% до $ 65 000 на кв. м. Търсенето не секва - според брокери от “Савилс” два имота по “Кенсингтън” са били купени от началото на годината. Парижката “Авеню Монтан”е на пета позиция със средни цени от $ 54 000 на кв. м. Там се намират Елисейският дворец и резиденцията на френския президент Никола Саркози.

“Виа Сурвета”в швейцарския ски курорт Сейнт Мориц е единствената улица в топ 10, където цените са нараснали в последната година - с 16% до $ 45 000 на кв. м. Напливът от богаташи не спирал, особено от британци, бягащи от Острова заради високите данъци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА