28 Юли, 2009 00:00 463 0

Малките хотели в Балкана празни

  • хотели
Повечето от малките хотели и т.нар. къщи за отдих в Троянския Балкан са празни. Спадът на туристическия трафик е резултат и от упорството на троянските хотелиери да поддържат високи цени на услугите си в условията на стагнация, съобщи Стела Карамфилска, председател на местното Сдружение по туризъм, цитирана от агенция Блиц.

Туристическият поток наедрява най-вече през почивните дни, а през делниците почти замира. Интересът е насочен изключително към големите хотели в курортното селище Чифлик и 2-3 висококласни от дълги години хотели в Шипково.

Според нея трудно можел да се назове броят на летовниците в Троянско от юни до днес, тъй като повечето от хотелиерите и практикуващите селски туризъм не отчитали туристическа такса с оправданието, че нямат клиенти.

В Троянския Балкан базите ни за отдих по нищо не отстъпват на Банско, има дори и по-добри, но нашите хора не искат да проумеят това, че в момента българинът търси по-евтиното”, отбеляза Ст. Карамфилска.

Община Троян пък извести, че т.г. най-голяма туристическа такса е отчело екоселище “Азарея”. В момента към неговите 6 конусовидни къщи от дърво, застроени по древни методики за здравословен начин на живот, има силен интерес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА