Last news in Fakti

4 Август, 2009 00:00 576 0

70 на сто от хотелите в Банско празни

  • курорта
Голяма част от хотелите в планинския ни курорт Банско са останали празни. Към момента едва 30% от хотелската база в градчето е заета. Това съобщи пред радио "Фокус - Пирин" Янка Рахова, която е председател на Съюза на туристическия бизнес в курорта. Според данни на туристическото сдружение спадът на посещаемостта е в размер на най-малко 20 на сто в сравнение с летния сезон на миналата година.

По мнение на Рахова не бива да се забравя и положителният ефект, който оказва провежданата в Банско европейска купа по летен биатлон. Тя намалява част от отрицателните последствия на кризата.

За момента се е запазила и тенденцията основните туристи в планинския ни курорт да са чужденци. Интерес към курорта през летния сезон проявяват най-вече англичаните, следвани от германци, французи и италианци.

Спад в гостите си за сезона отчете и Пампорово. По данни на председателя на Регионална туристическа асоциация "Родопи" Пантелей Мемцов, това лято туристите в курорта са намалели с 30 на сто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА