Last news in Fakti

23 Ноември, 2009 00:00 703 0

В Испания дават имот срещу ремонт

  • имота-
  • време-
  • които
В Испания, където кризата почти срина строителния сектор, се налага нова мода на имотния пазар. Банките, задушаващи се от огромното количество апартаменти, които притежават, плюс тези, които са конфискували от лоши длъжници, са намерили оригинален начин хем да не губят собствеността на жилища и къщи, хем да се отърват от тях. Поне за известно време. Трезорите връчват ключове на всеки, който се задължи, че ще направи ремонт на имота и ще се грижи като добър стопанин за него. Изгодата на банките е, че от една страна, новият "владетел" на имота ще повиши пазарната му стойност и това ще донесе допълнителна печалба при бъдеща продажба. През това време "стопанинът" няма да плаща наем, а ще брои пари само за консумативите на имота.
"В Испания имигрантите за 10 години станаха над 5 милиона, много от които нелегални", каза неотдавна в интервю за "Стандарт" испанският посланик в София Хорхе Фуентес. Според дипломата те се нуждаят от дом и затова в кралството всяка година се строят по 1 милион апартаменти. Заради това развитие в строителния сектор кризата в него беше въпрос на време, обясни Фуентес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА