Last news in Fakti

9 Декември, 2009 00:00 475 0

Спор за 11 935 лв. от концесията на Иракли

  • концесия-
  • държавата-
  • комерс-
  • партнърс-
  • партнърс комерс
Общо 11 935 лв. не е заплатила компанията Партнърс Комерс, концесионер на плажа Иракли, към датата на едностранното прекратяване на договора от страна на държавата. От тях 10 535 лв. са неплатена вноска по концесионно възнаграждение за 2009 г., а 1400 лв. за екологична гаранция. Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Очаква се държавата ще предяви иск за събирането на сумите по финансов ред.

Отговор

По всяка вероятност става дума просто за счетоводен пропуск, коментираха за в. Пари от Партнърс Комерс. От компанията наскоро казаха, че също ще съдят държавата заради пропуснати ползи по време на концесия-та. По казуса с прекратената концесия МРРБ обяви концесионера в неспазване на задълженията по договора. От Партнърс Комерс изпратиха писмено обяснение, че са били възпрепятствани да правят каквото и да било заради проблемите с еколози и наркомани в района на плажа.

Процедура

През следващата година ще бъдат предприети действия за предоставяне на морския плаж Иракли на концесия или за отдаването му под наем, каза за в. Пари Милен Топалов, и.д. директор на дирекция Концесии в МРРБ. Максималният срок за концесията е 10 години, а за наемането на плажната ивица - 5 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА