12 Юли, 2023 11:10 1 967 2

Община си взема пазар, отдаван досега на концесия

  • пловдив-
  • руски пазар-
  • концесия-
  • община

Става дума за Руския пазар в Пловдив

Няма да бъде удължена концесията на Руския пазар в Пловдив. Това е решението на градските власти, като те плануват да влезнат отново във владение на тържището. Срокът на концесията на "Търговски център Север" ЕООД изтича през март 2024, уточнява Trafficnews. Концесионерът е подал през юни искане да удължаване на договора с още пет години, като то е мотивирано с необходимостта да бъде ремонтирана бетоновата настилка в западната част на обекта, увредена още след зимата на 2018-2019 г.

Договорът е подписан през март 2004 г. за срок от 15 години и вече веднъж е удължаван с 60 месеца през 2019-а. Така законова възможност за още един анекс няма, защото по Закона за концесиите не е възможно увеличаване на първоначалния срок с повече от една трета. А за наложителния ремонт в общината са на мнение, че концесионерът е трябвало да го направи за своя сметка заради ангажимента да поддържа обекта в добро състояние.

Окончателната съдба на Руския пазар ще бъде обсъдена утре по време на общинската сесия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На кого

    4 0 Отговор
    ще го дава сега ?
  • 2 Време е за Български пазар

    8 1 Отговор
    Там Решетников е напазарувал Радев и Копейката.