Last news in Fakti

26 Март, 2010 00:00 859 0

МС промени методиката за определяне на минималния наем на морските плажове

  • плажове-
  • високи-
  • морски-
  • морски плажове-
  • под наем-
  • първоначалните наемни цени-
  • минималната наемна цена
Министерският съвет промени Методиката за определяне размера на минималната наемна цена на морските плажове, съобщи правителствения пресцентър. Промените целят да се повиши интересът към отдаването под наем на морски плажове, като ще бъдат намалени първоначалните наемни цени за сезон 2010 г.

Най-атрактивните и носещи най-високи приходи морски плажове вече са предоставени на концесия. Отдаваните под наем като цяло не са толкова атрактивни и не носят високи приходи, както плажовете на концесия, и първоначалните наемни цени за тях не следва да са съпоставими и по-високи от концесионните възнаграждения, определени въз основа на проведените конкурси или открити процедури за определяне на концесионери. Отдаването под наем ще гарантира осигуряването на плажовете със задължителни дейности като водно спасяване, медицинско обслужване и санитарно-хигиенно поддържане, което ще ги направи и по-безопасни.

Създава се нов член в методиката, с който се дава възможност за увеличаване на минималната наемна цена до 20 на сто за силно атрактивни и посещаеми морски плажове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА