Last news in Fakti

8 Януари, 2010 00:00 2 137 0

Изграждат Защитено жилище в община Дулово

  • дулово-
  • общината-
  • съвет
Дулово. Да бъде изградено Защитено жилище в община Дулово прие Общественият съвет за социално подпомагане, предаде репортер на радио „Фокус”-Шумен. Като помещение могат да се използват или сградите на затворените училища в общината, или съществуващите към тях общежития или общинския блок в с. Окорш. Има реални потребители на този вид услуга в общината, а за средства за издръжката на Защитеното жилище ще се търсят програми и проекти.

На първото си заседание от учредяването на съвета през 2004 г. днес участниците в съвета решиха още на кметското ръководсто и на Общинския съвет в Дулово да бъде предложено още около 12 мъже от Дома за възрастни с психични разстройства в с. Правда да бъдат временно настанени в градската болница, където вече са изведени други 15 домуващи. Участниците в Обществения съвет се обединиха и около мнението, че има нужда от разкриване на Дом за стари хора в общината, както и Дневен център за работа с деца с увреждания.

В състава на Обществения съвет участват девет души, сред които заместник-кметът по хуманитарни дейности, управителят на болницата в Дулово, директорите на „Социално подпомагане”, Направление „Социлни услуги” и Бюрото по труда в Дулово, юристът на общината, началникът на отдел „Образование”, и общински съветник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА