Last news in Fakti

26 Февруари, 2019 06:21 5 685 7

Тези жилища никога не излизат от мода (СНИМКИ)

  • интериор-
  • дизайн-
  • жилище-
  • съвет-
  • мебели

Пет прости съвета, за да сте винаги актуални

Тези жилища никога не излизат от мода (СНИМКИ) - 1
Снимки: Shutterstock

Мощното развитие на високите технологии доведе до мощно развитие в почти всички сектори – като се започне от икономиката и се стигне до малките предмети в дома. Тенденциите в интериора също са подвластни на бързи промени именно поради развитието на технологиите. Въпросът е как жилището ви да изглежда винаги модерно без да се налага през 4-5 години да инвестирате пари в подновяване на интериора. Налице са няколко общоприети принципи, които могат да решат горепосочения проблем и да осигурят „вечна младост” на дома ви.

1. Модерният бял цвят.

Белоснежните стени в интериора – това вече е класика. Много хора го намират за скучен, но това е погрешно. Белите стени и таван правят стаята по-голяма, добавят светлина и лекота. Идеално се съчетават с мебели от всякакъв тип. Също така поставянето на картини и снимки върху белите стени ги правят по-видими. Ако ви омръзне от белотата, то много лесно може да боядисате стените или да ги изрисувате, тъй като белият цвят е отлична основа за това.

Тези жилища никога не излизат от мода (СНИМКИ)

2. Неутрални мебели

Предметите и мебелите в неутрален цвят придават уютна атмосфера и хармонично се съчетават с ярките цветове на предмети и стени. Така че смело може да използвате светли дивани, декоративни възглавници в различни форми и цветове – те придават свежест на помещението и няма да му позволят да „остарее”. Освен това във всеки момент може да купите възглавници в друг цвят, което ще промени визуално стаята.

Тези жилища никога не излизат от мода (СНИМКИ)

3. Оформяне на тавана

Най-добре е таванът да бъде на едно ниво от гипсокартон с вградена светлина. Такъв, на пръв поглед, прост вариант дава простор на въображението ви и във всеки момент може да направите допълнително осветление. Първо, то ще бъде като акцент в стаята и второ може да служи като разделяне на стаята на зони.

Тези жилища никога не излизат от мода (СНИМКИ)

4. Повече пространство.

Домът, това е вашата крепост, където искате да се върнете след тежък работен ден. Тук вие си почивате и душевно и телесно. Затова трябва да се погрижите жилището ви да е максимално уютно. А, за да се справите с това трябва да се отървете от излишните детайли. Ако искате да се чувствате леко и свободно, не претъпквайте стаите си с мебели, картини и декоративни елементи. Откритото, свободно пространство винаги е на мода и затова се старайте така да оформите помещенията си, че в тях да има само най-необходимите мебели и аксесоари.

Тези жилища никога не излизат от мода (СНИМКИ)

5. Място за дрехите

В дома задължително трябва да има шкафове. Те са задължителни не само за спалнята, но и за дневната, и дори в коридора. Като резултат, в стаите на практика не остава свободно място, а също така тази мебел „задължава” със своя дизайн. Затова е най-добре да имате гардеробна. По-добре направете малък ремонт и приспособете някое от помещенията в място за съхранение на дрехи. Тази стая не е задължително да е интериорно обвързана с останалите. Важното е да ви е удобно да съхранявате в нея достатъчно много неща.

Тези жилища никога не излизат от мода (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ставри

    17 1 Отговор
    Това с гипсокартона цепи мрака.
  • 2 Философ

    25 3 Отговор
    Апартамент част от кооперация в една сграда с много други хора, за каква крепост или пък индивидуалност може да става дума?

    Коментиран от #4

  • 3 хаха

    9 15 Отговор
    Хаха стените в бял цвят. Като в лудницата

    Коментиран от #5, #7

  • 4 гост

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "Философ":

    Ами живей на село на 10км от града в собствена къща за 40х.лв, а не за панелка за 140х.лв. Ама на, всеки се бута в града и реве, че нямал пари вместо да живееш в чудна къщичка пълно със зеленина и двор, който може наистина да е твоята крепост. На Запад това са предградията с редовни и удобни връзки за транспорта, живял съм така и градовете са основно за млади хора без деца, дойдат ли децата повечето хора се изнасят в предградие на същия наем или вноска за ипотека, но с много повече място и самостоятелен дом.

    Коментиран от #6

  • 5 селянин от обеля

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "хаха":

    В бяло са стените в цяла скандинавия и е много уютно, но в Булгаристан може би някой хора предпочитат стил "Късен листопад" 67 епизод или др. турски сериал
  • 6 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Рано ни е за такова мислене, много комплекси имаме на тема село/град.
  • 7 ЩЕ ОТКАЧАААААА

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "хаха":

    Най-добре в жълто и оранжево за хола и кухнята, да е в ''по-топли цветове'' и лилаво за спалнята. хаххахаахахаха Какъв скандинавски дизайн, к'ва хюга, к'ви пет лева, бате. "Пусни ми Преслава'' е стила в 90%.