Last news in Fakti

8 Март, 2010 00:00 645 0

Продажбите на жилища в САЩ със 7% надолу

  • жилища-
  • продажби-
  • планираните-
  • пазара-
  • януари-
  • планираните продажби
Продажбите на жилища в САЩ намаляха неочаквано през януари, като отбелязаха втория си силен спад за последните три месеца, съобщава Bloomberg. Това е знак за забавяне на активността на пазара на недвижими имоти в най-голямата икономика на света въпреки удължаването на срока на програмата за подпомагане на купувачите на първи имот с данъчен кредит от 8 хил. долара.

Индексът, който следи броя на подписаните предварителни договори за продажба на имот, се понижи със 7,6% през януари, след като през декември отчете месечен ръст от 0,8 на сто. През ноември планираните продажби на жилища в САЩ отчетоха драстичен спад от 16,4% на месечна база заради очакваното изтичане на правителствената програма за насърчаване на покупките на жилища. Данните изненадаха икономистите, които очакваха ръст на планираните продажби от 1,4% на месечна база. В сравнение с януари 2009 г. планираните продажби на жилища са се увеличили с 8,8 на сто.

Планираните продажби на жилища се следят внимателно от пазарните анализатори, защото са един от най-важните ориентири за състоянието на пазара на имоти, тъй като засичат най-рано тенденциите в поведението на купувачите и продавачите. По този начин те могат да бъдат и индикатор за нагласите на потребителите за икономиката и очакванията им за промените в цените на пазара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА