Last news in Fakti

21 Април, 2010 11:01 4 350 6

Откриха най-големия мол в България

  • the mall-
  • мол-
  • софия,

The Mall е името на новия търговски център, който отвари врати на 20 април в София. Това е вторият голям мол, който в разстояние на един месец започва да функционира в столицата, след Serdika Center. The Mall е разположен на Цариградско шосе. Площта му е 66 000 кв.м, а броят на магазините - 185. Очакванията са броят на потенциалните клиенти да достигне до един милион и това е една от причините паркоместа да са 2800.

Първият хипемаркет от веригата “Карфур” ще бъде именно в The Mall. “В Карфур сме изключително щастливи, че откриваме първия си хипермаркет в София именно в The Mall. Вярваме че синергията между бранда “Карфур”, ключовата локация на търговския център и отличния микс от наематели ще допринесат за успеха на мола”, каза Лоран Бендавид, изпълнителен директор на “Карфур България”.
“Целта е да осигурим на българската публика изцяло нова концепция, която със своите параметри, микс от наематели, възможности за развлечение и достъпност, предлага уникално лайф-стайл преживяване. The Mall ще бъде предпочитаната дестинация за хиляди хора, които желаят да пазаруват, да се забавляват, да вечерят или просто да гледат филм. Вече ще има едно място, където четиричленно семейство, с малко дете и тийнейджър, ще може да прекара свободното си време заедно”, коментира Александър Папагеоргиу, изпълнителен директор на Assos Capital - гръцката компания, която през 2008 г. купи проекта за над 200 млн. EUR. Инвеститорите разчитат на висока посещаемост и от страна на служителите, които ще работят в офисите, част от комплекса.

Това, което ще отличава The Mall от други подобни центрове, е наличието на фитнес център със зали за скуош, бокс и спининг, както и боулинг зали - 12 за възрастни и 4 за деца.

Достъпът на автомобили от центъра е решен чрез изграждането на 90 метров тунел, който минава под Цариграско шосе. За съжаление инфраструктурното съоръжение не е предназначен за пешеходци. Идващите с градския транспорт от центъра, както и жителите на Младост 1, ще минават по мост, чието изграждане предстои.

Текст и снимки:

Милена Богданова

[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ---

    3 2 Отговор
    Карфур - боза
  • 2 неутрално

    2 2 Отговор
    Много разнообразен и добре подреден маркет. Приятна обстановка за пазаруване.
  • 3 РЕАЛИСТ

    4 0 Отговор
    HAHA БОКЛУЦИ СА ТЕЗИ МАРКЕТИ ВЗЕМАТ ХЛЯБА НА ДРУГИТЕ МАГАЗИНИ И ПОДБИВАТ ЦЕНИ
  • 4 илто

    5 0 Отговор
    В КАРФУР ПЬЛНИ БОКЛУЦИ,КАЧЕСТВЕНАТА ХРАНА Е СКЬПА. ИМА ДОСТА ГМО.
  • 5 chocho

    1 0 Отговор
    Мола е страхотен!Можеш да прекараш половин ден чудесно там.да разгледаш техника,дрехи,да хапнеш нещо.да напазаруваш.да гледаш филм. Напредваме на запад:)
  • 6 Николай

    5 0 Отговор
    Западни изг*зеци... Потреблението не се стимулира чрез изграждане на нови търговски комплекси. В условията на рецесия, да се строят такива комплекси, е голяма гупост. Стимулирайте икономиката първо, за да има по-голямо производство, съответно да се генерира по-голям доход и тогава правете молове