Last news in Fakti

26 Април, 2010 13:56 1 783 0

Хазяи обявиха 11 млн. лв. доходи от наеми

  • нап-
  • декларация-
  • данъци

За последните 10 дни наемодатели са обявили в данъчните си декларации общо 11 186 773 лева доходи от наеми, съобщиха от Националната агенция по приходите (НАП). Само 5 дни остават до крайния срок за подаване на годишните данъчни декларации на физическите лица за облагане на доходи от 2009 година, припомнят от приходното ведомство.

Най-лесният и удобен начин за деклариране на доходите е подаването на декларация с баркод. Декларацията за облагане на доходите на физическите лица с баркод е достъпна в интернет страницата на НАП - nap.bg. Тя е електронно копие на подоходната декларация и може да бъде попълнена на компютър, като не се изисква електронен подпис. Гарантирано е, че във формуляра няма да има технически грешки, защото всички изчисления се извършват автоматично. В декларацията се въвеждат единствено данните за получените доходи и удържаните през годината авансов данък и осигурителни вноски.

Всички останали изчисления на нормативно признатите разходи и данъкът за довнасяне се извършват автоматично. След като декларацията бъде попълнена електронно, трябва да се разпечата на принтер и да се подпише собственоръчно.

Данъчната декларация може да се подаде в пощенските станции, по пощата с обратна разписка, по интернет, подписана с електронен подпис или в офис на НАП. До края на април всички офиси на НАП ще приемат декларации без прекъсване за обедна почивка.

На 30 април изтича и срокът за плащане на дължимите данъци върху доходите от 2009 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА