Last news in Fakti

6 Май, 2010 00:00 6 033 1

Милионерите с най-евтини имоти

  • forbes-
  • класация-
  • богаташ

FORBES е известна не само с класациите си за най-богатите хора в света, най-скъпите предмети, най-шикозните имоти, но и с някои по-нетрадиционни класации. Сред тях е тази на милиардерите, които живеят в най-евтини имоти. Колко евтини са най-скъпите имоти? Милиардерът Уорън Бъфет - третият най-богат човек в света, отново по данни на Forbes, може да се причисли към едни от “най-скромните” хора на планетата. Известният финансист и досега живее в къща, която е купил за 31 500 USD през 1958 г. Имотът, който със своята сива мазилка почти по нищо не се различава от другите, се намира в град Оман, щата Небраска. Разгънатата му застроена площ е 557 кв.м. Къщата има всичко, което е необходимо на един 79-годишен човек, включително и игрище за хандбал.

Липсата на помпозност се съчетава прекрасно с философията на Бъфет по отношение на бизнеса: “Ако не се чувстваш сигурен, че може да притежаваш нещо за десет години, то тогава не си заслужава да го имаш и за десет минути”.

Другите милиардери не са толкова скромни, колкото Бъфет. За пример може да послужи компютърният магнат Макъл Дел. Той заема 37-мо място по богатство, според Forbes. Известен е с обикновения си начин на живот, но това не му пречи площта на неговата резиденция в град Остин, щата Тексас да е 3066 кв.м. Сред местното население, имотът е известен като “замъка” заради високата ограда и наличието на охранителна система, която обхваща осем хектара.

Мукеш Амбани, който е четвърти сред милиардерите в света, благодарение на бизнеса си с нефт и газ, живее в 27-етажна сграда. Особеното при нея е, че всеки етаж е изграден от различни материали. Имотът, чието име е Антила, се намира в Мумбай.

“Кралят” на стоманата - Лакшми Митал, не живее в имот, по-различен от горепосочените милиардери. Домът му в Кенсингтън е на стойност 120 млн. USD. Разположен е между двореца Кенсингтън и имението на султана на Бруней. Къщата е облицована с мрамор, доставен от същата кариера, от която е ползван и за изграждането на Тач Махал. Разполага с турска баня и гараж за 20 автомобила.

Бил Гейтс също живее в доста екстравагантен имот. Имението му, чиято площ е 6132 кв.м, е разположено на брега на езерото Вашингтон, в близост до Сиатъл. Компютърният магнат има на разположение басейн с подводна музикална система, фитнес салон, тенис корт и асансьор за гостите, които не могат да се справят с 84-те стъпала, водещи към сградата.

Доналд Тръмп заема 488-а позиция в класацията на Forbes за най-богатите хора в света и живее на няколко етажа ... от работното си място. Жилището му в стил Людвиг ХIV е разположено на най-високите етажи на Trump Tower.

Безспорно инвестицията в недвижим имот е най-сигурна. Тя не винаги носи толкова висока печалба, колкото например влагане на средствата в бизнес, както са предпочели да направят някои от горепосочените богаташи.

Текст:
Милена Богданова
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 строг

    7 0 Отговор
    Много неграмотен превод. Пък и безмислен. Кой средностатистически 79-годишен старец има нужда от игрище за хандбал? Градът, в който живее Бъфет се казва Омаха, не Оман. Мавзолеят е Тадж, не Тач Махал. Много зле...